Achtergrond Zia Maria’s kookcursus

Samen met Ζia Maria op reis in de Italiaanse keuken. Diverse basiselementen van de Italiaanse keuken zijn de stations, die aangedaan worden. Ζia Maria noemt zichzelf de “verhalenkok”, omdat zij behalve over technieken en bereidingswijze altijd iets kan vertellen over ontstaan en achtergrond van de heerlijkheden.

Uw gastvrouw van Casa Faulle stapt met U de locale gastronomische tradities binnen: de Etruskische tafelcultuur en de fijne Florentijnse keuken van o.a Caterina de’ Medici.

Data: 22-27 juli 2018 en  29.7-3.8 2018

Kosten per persoon

Optie 1: 240 euro voor 6 dagen kookcursus incl. avondeten, 75 euro voor 3 dagdelen culinaire rondleiding (dit bedrag wordt lager al naar gelang aantal deelnemers) , 150 euro 6 overnachtingen op Casa Faulle


Optie 2: 240 euro voor 6 dagen kookcursus incl. avondeten,  75 euro voor 3 dagdelen culinaire rondleiding (dit bedrag wordt lager al naar gelang aantal deelnemers)

Optie 3: 240 euro voor 6 dagen kookcursus incl. avondeten

Kosten excl. eten, tranport, entrées, reiskosten

Meer informatie over de kooklessen:

CUCINARE DA ZIA MARIA
Geïnspireerd door de prachtige locatie Casa Faulle organiseert Ζia Maria een Italiaanse kookcursus waarin diverse aspecten en basiselementen van de Italiaanse keuken thematisch de revue passeren. Ook wordt aandacht besteed aan de (historische) achtergrond van de gerechten. Uw“reisleidster” tijdens het koken heeft jarenlang gekookt voor diverse gezelschappen en heeft kookworkshops zowel in Nederland als in Italië gegeven. Ze noemt zichzelf vaak de “verhalenkok”,omdat ze van elk gerecht behalve technieken en bereidingswijze, wel iets kan vertellen over het
ontstaan of over de achtergrond ervan.

Voorbeeld weekarrangement

  1. Welkomstdiner zondag
    Tijdens het welkomstdiner bespreken we de details van de kookweek, waarin eventuele aanpassingen van het programma mogelijk zijn
  2. Historisch eten maandag
  3. Kunst en eten dinsdag, te combineren met de erbij passende rondleiding van de Casa Faulle-gastvrouw in Florence
  4.  Toscaanse en/of Umbrische keuken woensdag
  5. Culinaire rondreis door Italië donderdag , te combineren met de erbij passende rondleiding van de Casa Faulle gastvrouw in Cortona, in het Etruskisch Museum
  6. Pizza vrijdag

.Vegetarisch is uiteraard mogelijk

.U kunt eventueel ook een of meerdere dagen inkopen volgens de verschillende opties

ZIA MARIA OVER ZICHZELF

Ik heb jarenlang gekookt voor gezelschappen en kookworkshops gegeven, zowel in Nederland als in Italië . Ik ben gespecialiseerd in Italiaanse streekgerechten van veel regio’s, van de Toscaanse boerenkeuken tot de veelzijdige gerechten uit Sicilië. Ook de historische gerechten en hun ontwikkeling en verspreiding over de wereld is een van mijn specialiteiten. Veel koks en families hebben inmiddels hun geheimen met mij gedeeld. Ik ben lid van “slow food” en “fooddesign”.Hoewel ik Nederlandse ben, is Italië mijn tweede vaderland. Ik combineer graag de Italiaanse passie met een snufje Groningse nuchterheid. Mijn slogan is “A tavola non s’invecchia mai”oftewel “aan tafel wordt je nooit ouder”, een mooi motto voor ons !

Informatie over inschrijving

Aanmelding graag bij Casa Faulle. Wanneer wij (Casa Faulle) weten, dat U zich wilt aanmelden, krijgt u een bevestiging van de boekingsaanvraag, waarin U wordt verzocht de helft van de kosten  voor de door u gekozen optie  over te maken. Wij raden U aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Is gemakkelijk af te sluiten en niet duur en biedt U en ons ruggesteun voor het geval U moet afzien van uw deelname.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s