Achtergrond Qi-gong

Qigong met Dieter Schmidt-van 7-12 oktober 2018

Wil je meer focus en balans in je leven, voorbij aan de  onrust van alle dag? Tijdens deze Qigong week beleef je onvergetelijks op onze fantastische locatie te midden van de natuur.

Voor zijn lessen heeft Dieter een uniek, gebalanceerd programma ontwikkeld. Het programma bestaat uit dagelijkse Qigonglessen in de morgen, vanaf maandagmorgen (10. -13 u.) tot en met vrijdagmorgen . Tijdens de lessen kunnen de deelnemers tee drinken, die klaar staat.  Zondagavond de 7e oktober vindt er een thematische inleiding plaats, vrijdagavond is het afsluitende samenzijn.In de middag heeft iedereen tijd voor zichzelf en gezamenlijk word gekeken welke uitstapjes in aanmerking komen. Mocht men dit willen,  dan kan men gemeenschappelijk inkopen, koken en eten. Mits 2 dagen in het vooruit aangevraagd, kan een heerlijk avondeten door een kok gemaakt worden. 

Kosten: 185 euro lesgeld en 150 euro logies p.p. voor 6 nachten, excl. eten, transport, entrées en reiskosten.

Dieter over zijn lessen: 

Fuqi yangsheng fa (=opname van Qi om de levenskrachten te cultiveren) is een Qigongvorm, met historische roots die teruggaan tot in de 17. eeuw. Deze houdingsoefeningen werden overgenomen door Prof. Jiao Guorui (1923-1997), bij wie ik leerling was in de negentiger jaren.Ιk ben lid van het medisch genootschap voor Qigong- Yangsheng vanaf haar oprichting in 1991. Om erkend te worden door het Duitse ziekenfonds  heb ik in 2000 mijn kursusleider-certificaat gehaald aan dit instituut.  In hetzelfde jaar nam ik ook deel aan een studiereis naar China  naar de eerste Qigong-kliniek in Baidaihe.
Deze vorm van Qigong behoort tot de meest effectieve vormen  en desondanks is het goed mogelijk haar te leren zonder of met weinig ervaring vooraf. Mits men geïnteresseerd is en er echt een beetje in wil duiken.Prachtige , veelbelovende namen hebben de oefeningen: “de adembloem”,  “geluk 1,2,3,4,5,” , “de wolken delen en de maan vasthouden”, “gebaande adem en kalme geest”, “zijde”, “de rode draak spreidt zijn klauwen uit “,  “de deuropener” en de “onstervelijke kraanvogel met het ronddraaiende hoofd”. Daar komen  eenvoudige vormen van zelfmassage bij, die helpt stress te verdrijven . Deze aangename Qigong- Yangsheng technieken worden deze week geoefend.Ik hoop dat je je aangesproken voelt om samen met mij deze vorm van Qigong in een week op mijn lievelingsplek Casa Faulle te leren kennen.

 

 

Eenvoud is karakteristiek voor de houdingsdiscipline,  diepzinnig echter zijn de principes aan de basis van deze oefeningen” (Jiao Guorui)

Dieter Schmidt, Qigong Yangsheng -lessen,
Unter der Hünenburg 5, 37640 Golmbach
05532 / 99 96 11, Dieterschmidtist@t-online.de

Aanmelding
Wanneer wij weten, dat U zich wilt aanmelden, krijgt u een bevestiging van de boekingsaanvraag, waarin U wordt verzocht de helft van de kosten (150 euro) over te maken. Wij raden U aan een annuleringsverzekering af te sluiten. Is gemakkelijk af te sluiten en niet duur en biedt U en ons ruggesteun voor het geval U moet afzien van uw deelname.

P.S.: het Duits als voertaal te hebben hoeft geen probleem te zijn, de gastvrouw van Faulle neemt ook deel en zij kan vertalen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s