Achtergrond over “Olijven, wandelen en fresco’s”

sentiero-reizen-06 Casa Faulle en haar omgeving zijn niet slechts entourage, maar het middelpunt van het gebeuren. Je maakt in de Olijvenreis kennis met de bewoners van deze vallei in Italie en de olijfkoorts , waardoor zij aangestoken worden in oktober. Jij gaat deel uitmaken van die spannende olijventijd. Het zoeken naar truffels, kastanjes en paddestoelen en het bezoek aan droomplekken in de naaste omgeving maakt deze reis nog aantrekkelijker. Toscane is in deze periode van overvloed een bezoek dubbel en dwars waard! En je verschaft jezelf met dit speciale aanbod een wel hele uniek inkijkje in het echte Toscaanse leven.

Dit jaar vinden de olijvenweken plaats van :
27.10-3.11.2018
3-10.11.2018

Kosten:een week kost 695,-. Dit is inclusief overnachting, ontbijt en diner (wordt met elkaar ingekocht, voorbereid en gegeten) , vervoer en gids. De prijs is exclusief de reis.
Hoogtepunten van de reis “Wandelen, olijven en fresco’s”
• 1 a 2 Dagdelen olijven oogsten op Casa Faulle of bij een lokale producent
• Het bijwonen van het persen in de molen, in het italiaans ‘frantoio’
• Een olijfolie- & wijnproeverij om kennis te nemen van smaken & geuren
• Een bezoek aan een olijf- en/of wijnmuseum met aandacht voor de geschiedenis, de botanische, symbolische en  cosmetisch-farmacologische aspecten van deze produkten.
• Wandelingen met elk hun eigen karakter. Hierbij verkennen we de omgeving en treden we in de voetsporen van Hannibal en Franciscus van Assisi. Je gids vertelt je tijdens het wandelen over de historie van het gebied en de bijzonderheden van de flora & fauna. Met een beetje geluk komen wij terug op Casa Faulle met eetbare lekkernijen!
• Bezoeken met gids aan locale bezienswaardigheden in Cortona en Arezzo. Onze gids die de bezoeken begeleidt, zit boordevol kunsthistorische informatie.

Het programma wordt per week aangepast op weersomstandigheden, lokale festiviteiten en eventuele wensen van de deelnemers.

U kunt contact opnemen met Casa Faulle voor een toelichting, vragen en/of om u in te schrijven:feitsma@technet.it

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s