In en om het huis

Casa Faulle is een eigenzinnige en gastvrije  vakantieplek waar u vooral  rust en ruimte hebt. Wat daarmee niet in tegenspraak staat: bij ons vindt u een open deur, een ontspannen babbeltje als het uitkomt, een enthousiaste inside-tip, een spontane softbalwedstrijd tussen ouders en kinderen en een kampvuur of pizza bij een verjaardag. Bovendien staan we altijd open voor suggesties.

Hieronder een overzicht van wat u direct voor de deur hebt:

Zwemmeertje

zwemmeertje2Op Casa Faulle vindt u een zwemmeertje waarin vooral de kinderen het uitstekend naar hun zin hebben. Voor de iets oudere kinderen is het „steigerhangen en -springen“ een geliefde bezigheid, en de kleinere kinderen doen dit graag na. En het meertje is ook voor ouderen een welkome opfrisser tijdens een warme zomerdag.

Pizza bakken

IMG_9777Iedereen kan altijd op het eigen terras grillen . En er is ook een grillplek voor het huis, die alleen  in vuurgevaarlijke maanden niet gebruikt kan worden. Op wens en na intekening vooraf kunnen gasten zich onder onze begeleiding ook in de pizzacultuur storten: hout verzamelen, de oven opstoken, de pizza’s voorbereiden, bakken en … opeten. Menig zomeravond is zo een feest.

Een echte Italiaanse maaltijd

2alexBij voldoende belangstelling kan een bevriende (Italiaanse) kok op Casa Faulle een heerlijk Italiaans zomermenu serveren. Ook kunt u zich inschrijven voor een kookdemonstratie van de Italiaanse kokkin Donatella. Bij haar kunt u toekijken, meehelpen en … eten!

Massage

casa-faulle-171Wanneer u zin heeft om gemasseerd te worden, kunnen wij voor U een afspraak maken met Rosanna, een officieel erkende masseuse.

 

Activiteitenruimte

groepsruimteCasa Faulle heeft ook een ruimte die voor meerdere activiteiten gebruikt kan worden. De ruimte is ingericht als bibliotheek, maar herbergt ook  een hometrainer voor fitnessgebruik. Wanneer het te warm of te regenachtig is, kunnen de kinderen zich er vermaken met kletsen, bordspelen of kaarten.
Wanneer groepen gebruik willen maken van deze ruimte, kan zij omgetoverd worden tot atelier, theaterzaal of muziekruimte. Zie ook groepsruimte.

Wandelen en fietsen

2013_02_09_IMG_2897Casa Faulle is de ideale uitvalsbasis voor een aantal prachtige wandelingen en voor fietstochten (beginnend vanaf de voet van de Faullaanse heuvel) door het bos, door de olijvengaarden, over de bergkammen, met of zonder bezoek aan pittoreske stadjes. Er zijn talloze mogelijkheden. Wij vertellen u graag welke routes u kunt nemen. U kunt via ons ook (elektrische) fietsen huren, om uw dagprogramma te optimaliseren . Klik hier ook voor fiets- en wandeluitstapjes met gids.

Atelier Casa Faulle

muurbeeld 31In Augustus 2018 kunt u naar hartelust tekenen, schilderen en houtbewerken in ons buitenatelier (of bij slecht weer binnen).  Gera Hoogland und John Panders van Loods21 begeleiden u om de mooiste dingen te maken.
U kunt zich ter plekke inschrijven.

Niets doen

casa-faulle-171En natuurlijk, vakantie draait om ontspannen en nietsdoen en ook daar leent Casa Faulle zich bij uitstek voor. De rust en stilte, het prachtige uitzicht en de mooie natuur om u heen, maken het gewoon op de berg zitten/liggen al tot een genot.