Kunst- en cultuurgids

Rondleiding en dagtouren

florence1
Naar Florence! Dit seizoen kunnen alle gasten van Casa Faulle genieten van een rondleiding in Florence tegen een gereduceerde prijs .

Uw gastvrouw is officieel erkend gids in Florence, Cortona, Arezzo en provincie. En vanaf 2015, toen de Italiaanse wetten een liberalisering inluidden, heeft ze ook steden als  Siena, Assisi, San Gimignano, Montepuciano, Pienza  Chiusi en  Montalcino in haar programma opgenomen.

Zij laat u op een verrassende manier naar de belangrijkste bezienswaardigheden kijken.  En u komt ook op bijzondere  plaatsen die niet in de reisgids staan. Een gids huren staat voor optimaal en optimaliseren!*

Kloosters, kerken en koopmansstadjes

Uw gids neemt u mee op ontdekkingstocht door de mooiste en belangrijkste stadjes, die eruit zien alsof ze “uit de Middeleeuwen geplukt” zijn. Het paradepaardje , het Etruskische stadje Cortona, deelt haar geschiedenis met andere stadjes in het Valdichiana, zoals  Castiglion Fiorentino und Monte San Savino

DSCN2435

In het Casentino-dal ligt het accent op de indrukwekkende kloosters, Camaldoli en La Verna, beide „verstopt“ op de toppen van heuvels in prachtige wouden.

In het Tiberdal is een bezoek aan Sansepolcro en Anghiari het hoofddoel. Het zijn  interessante stadjes vanwege hun geschiedenis en hun kunsthandwerk, het eerste is tevens geboorteplaats van de bekende Renaissance-artiest Piero della Francesca en het museum daar is een bezoek zeer, maar dan ook zeer waard!

In het Arnodal, dat altijd nauwe aansluiting had met Florence, zijn bezoeken aan kleine vroegmiddeleeuwse doopkerkjes, ongekend in hun originaliteit,  gepland.

En in Arezzo, knooppunt tussen  verschillende rivierdalen, Etruskisch van origine en nog steeds middeleeuws van snit, leer men in de fantastische Fransiscuskerk de beroemde frescocyclus over “Het ware Kruis” kennen van de bovengenoemde  Piero della Francesca kennen.

En ook de beroemde toeristische trekpleisters als Assisi, Siena, S. Gimignano, Montalcino, Chiusi en Montepulciano hebben veel verrassends te bieden.

De favorieten voor het jaar 2018:

  • Cortona (eventueel op de sporen van Franciscus)
  • Cortona ” etruskisch” als altijd
  • Stads-Combi Cortona enMontepulciano (eventueel op de sporen van Santa Margherita)
  • Stads-Combi Arezzo-Sansepolcro (eventueel op de sporen van Piero della Francesca)
  • Stads-Combi Cortona met Assisi (eventueel op de sporen van Franciscus)
  • Combi Cortona-La Verna (eventueel op de sporen van Franciscus)

Wandelen in het Valdichiana en andere rivierdalen

Deze slideshow vereist JavaScript.

Uw gids combineert een bezoek aan de bovengenoemde bezienswaardigheden met een geselecteerde wandeling in de buurt van die plekken. Twee vliegen in een klap: zo loopt men, goed voor de gezondheid, en “doet men aan cultuur”. Een greep:

  • wandelingen in het Valdichiana tussen Montepulciano en het Trasimeense Meer. Bij zo’n wandelingen kan het genot van een bezoek aan een wijnproducent niet uitblijven, omdat U in het aanbouwgebied van de Vino Nobile bent!
  • wandelingen in het natuurscenario-rijke Arnodal  (Castelfranco) van klooster tot klooster, zoveel mogelijk over de aloude pelgrims- en handelsroutes, die van en naar Rome leiden.

Fietsen in het Valdichiana en andere rivierdalen

Uw gids combineert cultuurbezoek aan de bovengenoemde plekken met een geselecteerde fietstocht op de elektrische fiets. Twee vliegen in een klap: zo fietst men, goed voor de gezondheid en “doet men aan cultuur”. Een greep:

  • fietstocht tussen Arezzo- Cortona en het Trasimeense Meer. Door het Valdichiana loopt het fietspad van de „bonifica“(=moerasdrooglegging). Dit fietspad voert u langs wat in Etruskische tijden de rivier de Clanis was
  • fietstocht in het Casentino tussen Bibbiena en La Verna langs de Arno-rivier

In principe duren de stadsbezoeken ongeveer 2 uur , een Combi duurt langer. Een wandeling of fietstocht duurt gebruikelijk 2x 2 uur.

Meerdaagse Touren

U kunt ook deelnemen aan een programma met de gids van meer dan 1 dag.  Casa Faulle  biedt geheel onder haar auspiciën het Olijfprogramma aan in de olijfmaanden oktober en november aan . Dit jaar hebben we ook Zia Maria met haar kookverhalen en Dieter Schmidt, Qi-Gong leraar , uitgenodigd. Kijkt U onder : Experiences op Faulle.

*Optimaal en optimaliseren- de meerwaarde van toerisme met gids: uw gids combineert de uitstapjes indien mogelijk met folklore en gastronomie. Dat betekent dat de mooiste dagen met karakteristieke feesten en het lekkerste traditionele eten voor u tot stand komen . Alles in het teken van een optimale belevenis in uw vakantie. 

Voor informatie over ook prijzen e.d. kunt U het contactformulier onder “Contact ” invullen.