In de omgeving van Faulle

Rust en ruimte op Faulle kunnen afgewisseld worden met relax in de omgeving:

Bezichtiging van  prachtige Toscaanse en Umbrische steden

Pieve S.Maria -Arezzo

Het pittoreske stadje Cortona ligt vlakbij, maar ook Rome, Siena, Assisi en Florence zijn vanuit het centraal gelegen Casa Faulle prima in een dag te bezoeken. Over aktuele tentoonstellingen, evenementen en  bezienswaardigheden is voor deze uitstapjes op eigen gelegenheid  een infinity aan infomateriaal op Casa Faulle aanwezig.

Uniek aan Casa Faulle is dat uw gastvrouw officieel erkend gids is voor Cortona, Arezzo en provincie is. Zij biedt op maat gesneden uitstapjes aan. Een stadsbezichtiging kan ook gecombineerd worden met onderstaande wandel- en fiets activiteiten, die dan een uitgesproken cultureel karakter krijgen.

Wandelen

20151112_120102_resized_1

Ook  voor wandelaars heeft de omgeving van Faulle veel te bieden. Bijna langs Casa Faulle verloopt een GEA-weg nr. 50, een oude pelgrimsweg naar Assisi. Bovendien kan men ook op oude Romeinse “vie” lopen. Wij geven U graag tips en stellen U kaarten en informatie ter beschikking.

Fietsen

Ook  voor fietsers  wordt de omgeving van Faulle steeds aantrekkelijker. Door het Valdichiana loopt het fietspad van de „Bonifica“(= moerasdrooglegging). Dit pad voert langs de aloude rivier de Clanis en leidt door een prachtig landschap. U kunt een fietstocht maken over het speciaal aangelegde fietspad (het zogenaamde vogelpad) langs het Trasimeense meer of langs de rivier de Tiber fietsen. Ook het Arnodal ten noorden van Arezzo biedt gelegenheid tot het ondernemen van prachtige fietstochten, waarbij u vroeger of later altijd de waterweg van de Arno kruist. En last but not least: ook in het Casentino, het meest bergachtige groene dal, kan de fietser aan zijn trekken komen . Wij geven u graag tips, kaarten en informatie.

Baden in termaalwater

Vooral in het voor- en naseizoen is het baden in warme, zwavelhoudende bronnen aantrekkelijk. Casa Faulle verraadt u de plekjes waar u zowel in de vrije natuur als ook in badhuizen kunt „kuren“.

Zwemmen, surfen en zeilen op het Trasimeense meer

trasimeno1

Het Lago Trasimeno is een groot meer met drie eilandjes en biedt een betoverend scenario. Aan het water vindt u een paar prachtige ligweiden. Verder kunt u zwemmen, surfen en zeilen.Vanaf een aantal aanlegplaatsen kunt u ook een veerboot nemen naar de eilanden om daar te wandelen (botanische tuinen, kleine kerkjes en heerlijk geurende natuur) , te luieren en te genieten van een heerlijke lunch of diner  in een van de tuinrestaurants.