Over Faulle

welkom

Wij heten u van harte WELKOM op CASA FAULLE!

Het mooiste wat we hier hebben is de natuur en die “va respettato”. De natuur geeft ons veel: water om te drinken, te wassen en te zwemmen; hout voor de kachel in de winter; koele huizen in de zomer; een eigen olijfolie en de natuurlijke entourage, die ieder bewondert. Daarom wonen en werken we hier met een aanpak, die de milieubelasting tot een haalbaar minimum reduceert.

Het water komt uit een bergbron die op het terrein van Faulle ligt. Het zorgt voor zeer goed drinkwater. En het vult een (zwem)meertje dat zichzelf met natuurlijke middelen zuivert en uitnodigt tot een frisse duik. Heerlijk bij warm zomerweer!
De afvoer en de zuivering van afvalwater en de riolering gaat via een zelfregulerend systeem. Dus gebruiken wij ecologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen en vragen ookt ook aan onze gasten die mee te brengen.

Op het terrein ligt nog een flink stuk oeroud eikenbos, waar we trots op zijn. Aan de vele dierensporen is te zien dat wilde zwijnen, vossen, reeën, hazen, dassen, stekelvarkens en vele soorten vogels, waaronder de nachtegaal en verschillende soorten roofvogels, zich prima thuis voelen in de heuvels en bossen rond Casa Faulle. Het verantwoord bosbeheer, dat wij met EEG hebben laten uitvoeren,  bestaat uit het laten groeien van de hoge bomen en het bijhouden van lage bomen en struikgewas. Tegelijk levert dit  het stookhout voor de winter op.

De huizen zijn gebouwd op een traditionele manier met natuurlijke materialen die direct uit de omgeving komen, zoals (kastanje-) hout, zandsteen, leem en kalk. Geen betumen op de daken, wel veel isoleermateriaal  bestaand uit leemkogeltjes. De dikke muren en dit isoleermateriaal  maken dat de huizen in de hete zomers koel blijven.

De olijfgaard en de tuinen onderhouden we zonder schadelijke bestrijdings- en  bemestingmiddelen. Op die manier levert de olijvenpluk in het najaar vele liters heerlijke biologische olijfolie op.

Dus geen round-up-chemie voor onkruidvrije grindpaden, geen chloor voor het zwembad en geen andere grote natuurkillers: alleen zo kunnen wij en de gasten  werkelijk van de natuur genieten.
Op Casa Faulle ben je midden in die natuur: je kunt van dichtbij de dieren en vogels om je heen  spotten, uitkijken over de prachtige olijfgaarden, bossen en weiden en meteen van huis uit de wandelpaden op gaan.

En nog iets: als niet alleen wij, maar ook de generaties na ons toch maar eenmaal leven en gelukkig wilen zijn , hoort daar volgens ons ook bij dat je de mensen, die voor je werken,  behoorlijk betaalt . En dat doen we.

En ook de politiek van het toerisme houden we in de gaten: we zijn aanhangers van en voor zover mogelijk mogelijk actief in de “slow-tourism”  -beweging.

 

.